Szalagavató – Neked is az első bálod?

Szalagavató – Neked is az első bálod?

Az első bálra készülődő lányok aggodalmai és dilemmái semmit sem változtak az elmúlt évszázadokban. Más lett a zene, meghonosodtak új hagyományok és elnevezések, de a ruha ki-választása minden bálozó nő legfontosabb feladata. És mi tudjuk, mi a legjobb döntés!

Az első bál

A legtöbb lánynak ma a szalagavató az első alkalom, amikor estélyit ölthet és megmutathatja magát ország és világ, na meg a család és a barátok előtt, teljes pompájában. Ez a felnőtté válás egyik fontos lépcsője, hiszen a végzősökre az egyetem vagy a nagybetűs élet vár, ahogyan régen az elsőbálozókra a társasági események és a férjkeresés.

Csakis fehéret?

Az elsőbálozók színe a fehér, hiszen ez az ártatlanságot szimbolizálja kultúránkban. A szín a fiatal hölgyek szépségét és érintetlenségét is hangsúlyozta, ráadásul egyértelművé tette mindenki számára, hogy ők még csak kezdők a társasági érintkezésben. Nem véletlen hát, hogy a szalagavatók hagyományos viselete a lányoknál a fehér. Általában a kesztyű és a cipő színe is a ruhával azonos, de ma már, ahogy a menyasszonyi ruha esetén, úgy a szalagavatókon is sokan dobják fel szettjüket élénk színű cipőkkel.

Szalagavatóra estélyit?

Az első nagy ruhája általában minden lánynak az, amiben a szalagavatón a táncparkettre lép. Kiválasztása nem kis feladat hát, főként, hogy a színekkel nem játszhatunk, a fehér teszi egységessé a nyitótáncra felvonulók sorait. Vagyis ha korrigálni szeretné valaki az alakját, kifejezné egyéniségét, akkor a ruha formája az, amivel játszhat. Ebben nagy segítség a jól variálható, mégis szó szerint személyre szabott ruha.

A nyitótánc

Amikor egy szalagavatón felcsendülnek a keringő vagy a palotás első ütemei, akkor a párok már magabiztosan lépnek a táncparkettre, hiszen többhetes, -hónapos gyakorlás áll mögöttük. Nehézséget okozhat azonban, ha a lányok ruhái túl nagyok. Uszályban egyáltalán nem lehet táncolni és egy nagyobb krinolin viseléséhez is rutin kell. A legjobb tehát, ha olyan látványos és elegáns ruhát választanak a végzősök, amiben nemcsak csodásan mutatnak, de mozogni is könnyen tudnak.

5 +1 érv az INFINITY ruhák mellett

Mi mindenképpen ezt a letisztult és remekül variálható ruhát ajánljuk, mégpedig az alábbi okok miatt.

1. Olcsóbban veheted meg ezt a csodás ruhát, mint amennyiért bérelni lehet, ráadásul ez a Tiéd marad, nincs vele se macera, se felelősség.
2. Könnyű benne mozogni, komfortos viselet a hosszú verzió is, táncra tökéletes.
3. Később is hordható, akár néhány év múlva menyasszonyi ruhaként is, mert nem megy ki a divatból klasszikus eleganciája.
4. Mindenkinek jól áll, a különféle megkötési módok között mindenféle testalkatú nő megtalálja a számára ideálisat.
5. Nem kell fogyózni vagy plusz rögzítőket belevarrni, mint a bérelt ruhák esetén, itt mindenki a saját méretére készült, rugalmas ruhát kap, ami követi vonalait.
+ 1 Ha minden táncos ezt viseli, nagyon egységes és szép lesz az összkép, ugyanakkor a fent említett, különféle megkötési módok lehetővé teszik, hogy mindenki a saját formájának és személyiségének legmegfelelőbb módon viselje.

Szalagavatóra ezt ajánljuk: INFINITY báli ruhák

EGY KIS ÉRDEKESSÉG

A szalagavató történelem

Az első szalagavatót 1830-ban Selmecbányán rendezték meg. Ekkor még zöld tölgylevéllel vonultak fel a végzősök, alsóbb évesek kíséretében. Később az ágból zöld szalag lett, aminek színe mára választható. A szalag viselése az iskolához való tartozást mutatja meg a búcsú évében.
A bál mindig tartozéka volt a szalagtűző ceremóniáknak, és annak is hagyománya van, hogy ezt nem az iskolában rendezik. Régen a keringő volt a nyitótánc, ma már a palotás is gyakori.

Megosztás

Kezd el írni, majd nyomd meg az Enter billentyűt

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Tudd meg első kézből legjobb akcióinkat, vedd igénybe kizárólagos kedvezményeinket!